Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Voňavá vepřová pečeně
(cas)
recept číslo: 2191
vopece.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g vepřové pečeně bez kostí
100 g uzené slaniny
2 velké cibule
trochu rumu
vývar nebo voda na podlití
chilli papričky
hřebíček
provensálské koření
sůl
olej
 

Postup

Vepřové maso opláchneme, dobře osušíme a na povrchu úhlopříčně ostrým nožem několikrát nařízneme do hloubky skoro jeden centimetr. Osolíme – sůl důkladně vetřeme do zářezů.Do každého průsečíku zářezů vpíchneme hřebíček, do zářezů vmáčkneme celé chilli papričky. Maso vložíme do pekáčku, pokapeme rumem, posypeme provensálským kořením, pekáček zakryjeme potravinářskou fólií a uložíme přes noc do chladna.
Druhý den přidáme do pekáčku pokrájenou uzenou slaninu a cibuli, maso podlijeme trochou vody nebo vývaru, pokapeme olejem, pekáček přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté asi na 170 stupňů C. Pečeme zhruba 40 minut, potom pekáč odkryjeme a dopečeme. Během pečení poléváme vypečenou šťávou, v případě potřeby podlijeme vodou.
Hotovou pečeni nakrájíme na plátky a podáváme s bramborem nebo s čerstvým chlebem. Poznámka: V praxi se mi osvědčila i kombinace s bramoborovým knedlíkem a červeným zelím.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".