Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Mexická polévka z naší hospody
(Ham)
recept číslo: 2177
mexicpol.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Na 2,5 l polévky : 500 g umletého hovězího masa
5 slovenských paprik
2 stroužky česneku
1 konzerva červených fazolí
1 konzerva bílých fazolí v rajčatové omáčce
(Bonduelle)
2 malé rajské protlaky
1 menší cibule mletý pepř
chillikoření
lžíce oleje
oregáno
sůl
 

Postup

Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř, a sůl. Podlijeme litrem vody a necháme dusit. Asi v polovině vaření přidáme na velmi malé kostičky nakrájené papriky a vaříme. Před dokončením vložíme fazole. Bílé i s rajčatovou omáčkou. Dochutíme solí a kdo chce tak přidá maggi.
Pokud by byla polévka řidší, uděláme trochu jíšky na zahuštění.
Polévka by měla být pěkně ostrá, ale nepřehánět..

Názory čtenárů


fogl1 dne 19.1.2014 18:13:44

foglik dne 15.4.2013 08:16:47
V polovině vaření - a jak dlouho se má teda vařit? Půl hodiny, hodinu? Díky za odpověď.
Babka dne 6.11.2007
Ahoj Babko, nedá se to přesně říci, záleží na kvalitě masa i když je mleté. Musíte to zkoušet. Dejme tomu asi 35 minut. A zůenině asi 20minut by mělo stačit. Jinak je výborná, u nás se přidávalo chilli. Když jsme si ji dávali u nás v hospodě, tak jmse ji pitvali, co v ní všechno je, abych ji uvařila doma a bylo mi řečeno, že je jak od kuchaře. To se nechci chválit, ale tak nám chutnala.Tak ať taky chutná. Mějte se.
Jana H. dne 6.11.2007
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".