Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Hrušky ve víně s krémem
(cas)
recept číslo: 2166
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 hrušky
250 ml červeného vína
2 lžíce medu
1 kousek skořice
4 hřebíčky
125 g mascarpone
100 g bílého smetanového jogurtu
2 lžičky sekaných mandlí (ořechů)
 

Postup

Červené víno, med, celou skořici a hřebíček dáme do mělkého kastrolu, přikryjeme poklicí a na velmi mírném teple povaříme asi 5 minut. Hrušky rozčtvrtíme, odstraníme jádřince a vložíme se do várky s červeným vínem. Opět přikryjeme poklicí a na mírném příkonu tepla je povaříme dalších 5 minut. Jednou je obrátíme. Potom hrušky vyjmeme a zbývající tekutinu svaříme na sirup.
Mascarpone smícháme s jogurtem. Ze sirupu odstraníme skořici a hřebíček. Hrušky rozdělíme na talíře a přelijeme sirupem. Na každou hrušku dáme kopeček krému a posypeme nasekanými mandlemi.
Poznámka:
Hrušky neloupeme.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".