Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuře ala tetřev
(zop)
recept číslo: 213
tetrev.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kuře
0,5 l bílého vína
2 lžíce octa
1 dcl vody
150 g špeku
4 velké cibule
sůl
pepř
5 ks jalovce
10 ks celého pepře 3 ks bob.listu
5 ks nového koření zakysaná smetana nebo pomazánkové máslo
 

Postup

Z vína, vody, octa a koření svaříme lák. Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme, naložíme do vychladlého láku a necháme do druhého dne. Druhý den nakrájíme cibuli a špek na kostičky, touto směsí posypeme kompletně dno většího hlubokého plechu, navrch dáme porce kuřete, podléváme lákem a něco přes hodinu pečeme. Cibule by měla dost ztmavnout. Po upečení kuře vyjmeme, zbylou směs přepasírujeme. Do omáčky zavaříme kysanou smetanu nebo pomazánkové máslo a dáme ještě na chvíli prohřát porce kuřete.
Podáváme s houskovým knedlíkem a rybízem ala brusinky.
Poznámka:
Chutná lépe než svíčková a přitom je to jednoduché.

?

Názory čtenárů

Nám to také chutnalo, ale na omáčku jsem použila sladkou smetanu, jinak jsem recept dodržela.
Vladěna dne 1.10.2007
ájé, tady je zase někdo CHYTRÝ!!!!!!!!!!!!!!
já dne 26.1.2007
navinulá- chuť lehce sladkokyselá- až kyselkavá
Maj dne 26.7.2006
Co to je navinulá chuť?
dne 21.7.2006
Ten záporný názor od Evy Č. mě vlastně dohnal k tomu, abych recept vyzkoušela a nemohu s ní souhlasit protože nám všem chutnalo, omáčka po zahuštění měla jemnou, navinulou chuť. Já mohu jen doporučit.
Maj dne 12.5.2006
Nevím, jestli ti, co to tady chválí, byli tou chutí opravdu tak nadšení nebo to tu chválí jen proto, aby se spálili i jiní.
Technologický postup při přípravě jsem dodržela.
Omáčka mi nechutnala, maso se dalo jíst. Dceři nechutnalo ani maso ani omáčka, jedla suchý knedlík a máčela si ho v brusinkách.
Snědl to jen manžel a řekl, že je to jak svíčková. Ale mám ho v podezření, že to snědl jen proto, že chtěl, abych to uvařila.
U nás se to víckrát vařit, vlastně péct nebude.

Eva Č. dne 3.10.2004
Kuře ala tetřev je skvělé jídlo! Všichni členové naší rodiny si jej pochvalovali!! Jen bych chtěla ještě doporučit, abyste upečené porce kuřete nedávali ohřát zpět do omáčky, ale ohřáli je jen v mikrovlnce, protože tak na nich zůstane výborná kůrčička.
Ola dne 4.3.2004
nic moc neni my z toho zle ale normalni chut je to.Verca
Verca jilkova dne 26.2.2004
Nahodou!! Je to fakt velmi dobre a to jsem si to jeste zjednodusila tim, ze jsem omacku nepasirovala. Zajimalo by me, jestli ti kritici to vubec ochutnali!!!
Katka dne 30.9.2003
Mě je z toho taky zle, je to imitace jako amarouny.
Břeťa dne 25.6.2003
Potvrzuji, fakt skvělá chuť, i já vřele doporučuji.
Sasulka dne 19.5.2003
Mě z toho je zle.
Pavlík dne 4.10.2002
Nevím jak chutná tetřev , ale tohle kuře je fakt
dobré.Doporučuji.


Pavel dne 7.1.2002
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".