Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Dušené srbské čufty
(kni)
recept číslo: 2121
ducufty.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

500 g mletého masa (vepřové+hovězí)
2 vejce
50 g veky (housky)
sůl
800 g cibule
2 lžíce sádla
300 g rajčat
1 pálivá paprika nebo feferonka
 

Postup

Veku rozdrobíme a pokapeme jednou lžící vody. Po chvíli ji rozmačkáme vidličkou na malé kousky. Přidáme pomleté maso, vejce, rovnou lžičku soli a masovou směs velmi dobře promícháme. Vlhkýma rukama z ní vytvarujeme kuličky velikosti vlašských ořechů a než si připravíme další suroviny, uložíme je do chladničky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Na sádle ji osmažíme do zlatova a předáme do pekáčku, ve kterém budeme maso připravovat. Pekáček by měl být tak velký, aby se do něj masové kuličky vešly v jedné vrstvě. Cibuli v pekáčku promícháme s jemně nakrájenou paprikou nebo feferonkou a rovnoměrně rozdělíme po celém dně nádoby. Na to poklademe masové kuličky. Poslední vrstvu tvoří tenké plátky rajčat. Toto všechno podlijeme vodou tak, aby byly masové kuličky asi zpoloviny ponořeny. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme tak dlouho, dokud se veškerá šťáva nevypeče. Trvá to třeba dvě hodinky, takže to chce trpělivost, ale není to třeba nijak moc hlídat ani podlévat.
Podáváme s chlebem, vhodným doplňkem je třeba hlávkový salát.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".