Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Bylinková telecí pečeně v alobalu
(cas)
recept číslo: 2115
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

750 g telecí pečeně
svazek pažitky
petrželová nať
čerstvá bazalka
snítka rozmarýnu
2 stroužky česneku
sůl
čerstvě mletý pepř
2 lžíce olivového oleje
 

Postup

Telecí pečeni bez kostí (nejlépe v 1 kusu) vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou. Vody by mělo být asi tolik, aby bylo maso napůl potopeno. Snížíme příkone tepla a maso pomalu dusíme asi 60 minut (ale nevaříme).
Zatím si omyjeme a nakrájíme všechny zelené bylinky. Asi třetinu nakrájených bylinek odložíme, zbytek bylinek vložíme do misky, přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř, dvě lžíce olivového oleje a promícháme. Troubu předehřejeme na 150 stupňů C.
Připravíme si velký kus alobalu a položíme ho lesklou stranou nahoru. Maso vyjmeme z vody, osušíme a položíme na alobal. Ze všech stran ho potřeme olejem s bylinkami, vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut. Potom alobal opatrně pootevřeme a ještě dalších 10 minut dopékáme. Hotovou telecí pečeni z trouby vytáhneme, alobal co nejdříve odstraníme a maso necháme vychladnout. Před podáváním ho posypeme zbytkem zelených bylinek.
Vhodná příloha: snad cokoliv kromě houskových knedlíků.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".