Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Grilované vepřové s pepřovou omáčkou
(cas)
recept číslo: 2105
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 plátky vepřové krkovice
1 stroužek česneku
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce olivového oleje
3 lžíce bílého vína
špetka majoránky
špetka tymiánu
mletý pepř
zelená petrželka

Omáčka:
70 ml smetany
150 ml mléka
3 lžíce zakysané smetany
2 lžíce kečupu
1 lžíce worcesterské omáčky
drcený barevný pepř
sůl
 

Postup

Nejdříve si připravíme marinádu. Česnek oloupeme a prolisujeme, přidáme olej, sojovou omáčku, bílé víno, koření a zelenou petrželku. Promícháme. Maso opláchneme, osušíme a vložíme do ploché misky. Přelijeme marinádou, přikryjeme a necháme marinovat asi 3 hodiny. Poté maso vyjmeme z marinády, necháme dobře okapat a grilujeme z každé strany asi 6 minut. Hotové kotlety osolíme a podáváme se studenou pepřovou omáčkou.
Příprava omáčky:
Smetanu, mléko a zakysanou smetanu promícháme. Přidáme kečup, dochutíme drceným pepřem a podle potřeby osolíme.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".