Hrušky oloupeme, odstraníme jádřince, rozkrájíme je na osminky, podlijeme polovinou hruškového džusu a pod pokličkou udusíme do měkka. Rozmixujeme je, vylijeme na pánev nebo do kastrolu, přidáme zbytek džusu, mletý či tlučený badyán a smetanu ke šlehání a mícháme do zhoustnutí. Hustotu omáčky regulujeme také množstvím přidané smetany.
Kuřecí prsa lehce naklepeme (nejlépe přes fólii), osolíme a mírně opepříme a opečeme po obou stranách na oleji. Na talíři je polijeme omáčkou a ozdobíme třeba zavařenými jeřabinami jako na fotografii.
Poznámka:
Recept jsem našla v knížce Petra Novotného Ham a Mňam. Jako přílohu jsem použila bramborové placky z vařených brambor upečené na plechu v troubě (recept č. 144). Celé rodině to moc chutnalo, ty placky skoro nejvíce.