Ušleháme změklé máslo, cukr, vanilkový cukr a celá vejce. Přidáme rum a špetku soli. Mouchu promísíme s kypřícím práškem a vmícháme do krému. Nakonec přimícháme nastrouhanou čokoládu a mleté mandle.
Formu o průměru 28 cm vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní rovnoměrně rozetřeme, povrch uhladíme a poklademe odkapanými višněmi. Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 190 stupňů C a pečeme asi 45 minut. Po upečení vyjmeme, chvíli ho necháme stát venku, potom ho oddělíme nožem od stěn formy a vyklopíme z formy na mřížku. Necháme ho zchladnout.
Povrch můžeme jen pocukrovat, nebo ho po obvodu ozdobit šlehačkou a střed posypat nakrájenými hoblinkami čokolády. Čokoládové hoblinky se podaří, když před strouháním vložíme čokoládu na chvíli do mrazáku.