Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Čokoládový koláč s višněmi
(cas)
recept číslo: 2071
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Těsto:
200 g másla
180 g cukru
1 vanilkový cukr
5 vajec
2 lžíce rumu
špetka soli
125 g polohrubé moukzy
½ prášku do pečiva
350 g kompotovaných višní (bez šťávy)
100 g mletých mandlí
100 g nastrouhané čokolády
 

Postup

Ušleháme změklé máslo, cukr, vanilkový cukr a celá vejce. Přidáme rum a špetku soli. Mouchu promísíme s kypřícím práškem a vmícháme do krému. Nakonec přimícháme nastrouhanou čokoládu a mleté mandle.
Formu o průměru 28 cm vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní rovnoměrně rozetřeme, povrch uhladíme a poklademe odkapanými višněmi. Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 190 stupňů C a pečeme asi 45 minut. Po upečení vyjmeme, chvíli ho necháme stát venku, potom ho oddělíme nožem od stěn formy a vyklopíme z formy na mřížku. Necháme ho zchladnout.
Povrch můžeme jen pocukrovat, nebo ho po obvodu ozdobit šlehačkou a střed posypat nakrájenými hoblinkami čokolády. Čokoládové hoblinky se podaří, když před strouháním vložíme čokoládu na chvíli do mrazáku.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".