Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuřecí rolky
(cas)
recept číslo: 2057
kurzav.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

6 kuřecích řízků
3 lžíce olivového oleje
1 naťová cibulka
60 g čerstvých nebo 1 lžíce sušených hub
60 g anglické slaniny
60 g špenátu (mraženého)
2 stroužky česneku
30 g strouhanky
mletý černý pepř
trochu hladké mouky
50 g parmezánu
300 g pálivé rajské omáčky
200 ml drůbežího vývaru
200 g nakládaných cibulek
 

Postup

Nejdříve si jemně nasekáme naťovou cibulku, houby (sušené předtím namočíme, necháme nabobtnat, zcedíme a vymačkáme vodu) a anglickou slaninu. Oloupeme a prolisujeme česnek. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm cibulku a houby. Přidáme anglickou slaninu, špenát a necháme velmi krátce prohřát. Pánev odstavíme a přidáme česnek, strouhanku a parmazán, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. Vznikne dost hustá hmota, kterou použijeme na plnění kuřecích řízků. Kuřecí řízky rozklepeme, pouze velmi mírně osolíme, poklademe nádivkou, zarolujeme a převážeme nití nebo upevníme jehlami na ptáčky. Každou rolku obalíme v hladké mouce a osmahneme na oleji po všech stranách. Potom přilijeme rajčatovou omáčku a vývar, nádobu přikryjeme a dusíme tak dlouho, až je maso měkké. Ke konci dušení přidáme do omáčky cibulky.

Před podáváním posypeme jemně nasekanou zelenou petrželkou.Podáváme s bagetou nebo s rýží.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".