Nejdříve si jemně nasekáme naťovou cibulku, houby (sušené předtím namočíme, necháme nabobtnat, zcedíme a vymačkáme vodu) a anglickou slaninu. Oloupeme a prolisujeme česnek. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm cibulku a houby. Přidáme anglickou slaninu, špenát a necháme velmi krátce prohřát. Pánev odstavíme a přidáme česnek, strouhanku a parmazán, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. Vznikne dost hustá hmota, kterou použijeme na plnění kuřecích řízků. Kuřecí řízky rozklepeme, pouze velmi mírně osolíme, poklademe nádivkou, zarolujeme a převážeme nití nebo upevníme jehlami na ptáčky. Každou rolku obalíme v hladké mouce a osmahneme na oleji po všech stranách. Potom přilijeme rajčatovou omáčku a vývar, nádobu přikryjeme a dusíme tak dlouho, až je maso měkké. Ke konci dušení přidáme do omáčky cibulky.
Před podáváním posypeme jemně nasekanou zelenou petrželkou.Podáváme s bagetou nebo s rýží.