Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Sekaný španělák
(Ham)
recept číslo: 2055
mlespan.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500g mletého masa
cibule
česnek
sůl
pepř
vejce
majoránka
mléko
strouhanka

Náplň:
vajíčko uvařené natvrdo
1 malá mrkev
kyselá okurka
50 g měkkého salámu
100 g slaniny
cibule
hořčice

Na omáčku:
zbytek slaniny
cibule
olej
hořčice
hladká mouka
 

Postup

Z mletého masa připravíme klasickou sekanou. Z ní kousek odebereme a vytvarujeme plátek jako na klasický španělský ptáček. Ten potřeme hořčicí a poklademe náplní. Vajíčko rozdělíme na čtvrtky, mrkev, okurku, slaninu a salám rozkrájíme na nudličky, cibuli na plátky. Potom plátek zavineme a dáme do trouby upéct.
Mezi tím si pomalu připravujeme omáčku. Na lžičku oleje dáme nadrobno pokrájenou slaninu a necháme rozškvařit, pak přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme smažit pěkně dohněda - nepřipálíme! Potom přidáme hladkou mouku, umícháme jíšku, zalijeme vodou a necháme vařit asi 20 minut. Omáčku musíme míchat, aby se nepřipálila. Nakonec přidáme lžíci hořčice a osolíme. Kdo nechce cibulku v omáčce, může omáčku přecedit nebo rozmixovat.
Jako příloha je vhodná rýže.

Názory čtenárů

To je bezvadná a určitě dobrá změna, vyzkoušim.
Věrka dne 28.1.2008
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".