Vepřové panenky opláchneme, osušíme, potřeme solí, opepříme, pokapeme olejem a wocesterem a rozetřeme a nakonec potřeme hořčicí. Necháme alespoň půl hodinky odpočinout v chladnu. Potom je krátce opečeme na všech stranách v oleji a necháme vychladnout.
Listové těsto rozválíme na plát, rozdělíme na díly podle počtu panenek a každý kousek masa do těsta zabalíme. Konce podložíme a přitiskneme, zkrátka jako štrůdl. Přeneseme na plech vypláchnutý vodou, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů C asi 35 minut. Po vyjmutí z trouby opatrně nakrájíme na šikmé plátky.
Než se oblečené panenky upečou, věnujeme se přípravě přílohy a špenátu. Jako příloha jsou vhodné brambory. Špenát před přípravou nerozmrazujeme, použijeme-li špenát uvedené značky, je už částečně tepelně upravený a ochucený česnekem. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a na másle necháme zesklovatět. Přidáme špenátové nugety, promícháme. Osolíme, opepříme a podusíme. Tepelně upravujeme celkem asi 10 minut. Nakonec přidáme zbylé vajíčko od potírání masa zabaleného v listovém těstě rozšlehané se dvěma lžícemi smetany. Po půl minutě odstavíme ze zdroje tepla.