Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Oblečené panenky dle Čiriny
(Cir)
recept číslo: 2047
panecir.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

2 – 3 vepřové panenky
500 g listového těsta
sůl
mletý pepř
hořčice
olej
worcester
vejce
mražené špenátové nugety (Findus)
1 cibule
kousek másla
2 lžíce smetany (i ke šlehání)
 

Postup

Vepřové panenky opláchneme, osušíme, potřeme solí, opepříme, pokapeme olejem a wocesterem a rozetřeme a nakonec potřeme hořčicí. Necháme alespoň půl hodinky odpočinout v chladnu. Potom je krátce opečeme na všech stranách v oleji a necháme vychladnout.
Listové těsto rozválíme na plát, rozdělíme na díly podle počtu panenek a každý kousek masa do těsta zabalíme. Konce podložíme a přitiskneme, zkrátka jako štrůdl. Přeneseme na plech vypláchnutý vodou, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů C asi 35 minut. Po vyjmutí z trouby opatrně nakrájíme na šikmé plátky.
Než se oblečené panenky upečou, věnujeme se přípravě přílohy a špenátu. Jako příloha jsou vhodné brambory. Špenát před přípravou nerozmrazujeme, použijeme-li špenát uvedené značky, je už částečně tepelně upravený a ochucený česnekem. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a na másle necháme zesklovatět. Přidáme špenátové nugety, promícháme. Osolíme, opepříme a podusíme. Tepelně upravujeme celkem asi 10 minut. Nakonec přidáme zbylé vajíčko od potírání masa zabaleného v listovém těstě rozšlehané se dvěma lžícemi smetany. Po půl minutě odstavíme ze zdroje tepla.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".