Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Roláda na neděli
(cas)
recept číslo: 2036
kavinorol.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

3 vejce
150 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
100 ml oleje
100 ml vodz
1 lžíce rumu
1 lžíce citrónové šťávy
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
2 lžíce kakaa

Náplň:
1 kelímek smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
meruňkový džem
1 lžíce rumu
 

Postup

Do vyšší nádoby dáme žloutky, krupicový a vanilkový cukr, olej a našleháme. Do směsi přilijeme vlahou vodu, rum, citrónovou šťávu a krátce zamícháme. Mouku promícháme předem s práškem do pečiva a kakaem a potom s ní zahustíme žloutkovou směs. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
Plech vyložíme papírem na pečení, ten potřeme rozpuštěným tukem a lehce vysypeme hrubou moukou. Těsto na plechu rovnoměrně rozprostřeme a upečeme v troubě při teplotě 170 stupňů C. Po vyjmutí z trouby stočíme upečené těsto i s papírem a necháme vychladnout. Po vychladnutí papír opatrně odstraníme.
Zatím si připravíme náplň – do smetany ke šlehání přidáme ztužovač, 2 lžíce meruňkové marmelády a trochu rume a ušleháme do tuha. Natřeme ji na těsto a znovu zarolujeme. Uložíme do chladna. Jakmile ztuhne, můžeme ji posypat moučkovým cukrem. Krájíme až před podáváním.
Poznámka:
Těsto je prakticky univerzální, zajímavá je však náplň, která má díky meruňkové zavařenině neobvyklou chuť i barvu. Světle oranžová krásně doplňuje hnědé těsto. Jíme přece i očima.

Názory čtenárů

Na obrázku je roláda podle receptu, jen náplň je jiná - ze zakysané smetany a ostružinové marmelády. Té smetany mohlo být ještě jednou tolik! Běda, když některé věci se v ledničce ztrácejí...
vde dne 16.11.2014 18:40:52
Roláda z toho vůbec stočit nejde, strašně se to láme.
Romana dne 23.4.2007
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".