Do části vlahého mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a lžíci mouky, lehce promícháme a necháme v teplé místnosti vzejít kvásek. Máslo rozpustíme a necháme trochu zchladnout.
K mouce přidáme cukr, vanilkový cukr, špetku soli a promícháme. Přidáme vzešlý kvásek, žloutek  a většinu másla a vařečkou vypracujeme hladké těsto. Misku s těstem přikryjeme utěrkou a necháme opět v teplé místnosti kynout. 
Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozválíme na tloušťku 1 cm. Potřeme ho připravenou náplní, srolujeme, vložíme do bábovkové formy vytřené tukem a vysypané hrubou moukou a necháme ještě 30 minut kynout. Povrch bábovky ve formě potřeme mašlovačkou rozpuštěným máslem a bábovku vložíme do trouby předehřáté na 170 stupňů C. Pečeme asi 50 minut, hotovou bábovku necháme ve formě zchladnout a teprve poté ji vyklopíme. Můžeme ji poprášit moučkovým cukrem.
Příprava náplně:
Moučkový cukr smícháme s kakaem a zakysanou smetanou, směs by měla být hustá.
        
      
                                
                                
                                
                                
|