Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kynutá kakaová bábovka
(kni)
recept číslo: 2033
kybab.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

450 g polohrubé mouky
50 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
30 g droždí
špetka soli
250 ml mléka
50 g másla
1 žloutek

Náplň:
4 lžíce kakaa
4 lžíce moučkového cukru
2 lžíce husté kysané smetany
 

Postup

Do části vlahého mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a lžíci mouky, lehce promícháme a necháme v teplé místnosti vzejít kvásek. Máslo rozpustíme a necháme trochu zchladnout.
K mouce přidáme cukr, vanilkový cukr, špetku soli a promícháme. Přidáme vzešlý kvásek, žloutek a většinu másla a vařečkou vypracujeme hladké těsto. Misku s těstem přikryjeme utěrkou a necháme opět v teplé místnosti kynout.
Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozválíme na tloušťku 1 cm. Potřeme ho připravenou náplní, srolujeme, vložíme do bábovkové formy vytřené tukem a vysypané hrubou moukou a necháme ještě 30 minut kynout. Povrch bábovky ve formě potřeme mašlovačkou rozpuštěným máslem a bábovku vložíme do trouby předehřáté na 170 stupňů C. Pečeme asi 50 minut, hotovou bábovku necháme ve formě zchladnout a teprve poté ji vyklopíme. Můžeme ji poprášit moučkovým cukrem.
Příprava náplně:
Moučkový cukr smícháme s kakaem a zakysanou smetanou, směs by měla být hustá.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".