S přípravou začínáme den předem. Z vepřové kýty nakrájíme menší plátky. Cibule oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a rozdělíme na plátky. Z paprik odstraníme jadérka a rozkrájíme je na čtverečky. Slaninu máme nakrájenou na plátky. Všechny připravené suroviny střídavě napichujeme na jehly. Hotové špízy uložíme do misky a zalijeme pivem, aby byly potopené. Necháme je celý den odležet v chladnu.
Před přípravou je vyjmeme z piva a necháme odkapat. Opečeme je po všech stranách na oleji či sádle, předáme do zapékací misky, podlijeme pivem (asi 1 cm), přikryjeme a necháme dopéct v troubě asi 15 až 20 minut.
Podáváme s opečenými brambory nebo bramboráčky. Pivo k tomu bodne.
Na fotografii jsou součástí špízu ještě plátky cukety. Jako příloha jsou šťouchané brambory s cibulkou osmaženou na sádle.