Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zapečený lilek
(cas)
recept číslo: 2023
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

2 středně velké lilky (baklažány)
3 lžíce oleje
1 menší cibule
100 g sýra (na strouhání)
4 lžíce strouhanky
sůl
mletý pepř
50 g másla
 

Postup

Lilky omyjeme a podélně je rozřízneme. Vložíme je na rozpálený olej řeznou stranou a dužinu opečeme do červena. Poté vyjmeme z oleje, necháme zchladnout a dužinu opatrně vydlabeme ze slupek. Ty musí zůstat v celku, protože je budeme následně plnit.
Je-li třeba, dužinu ještě pokrájíme na menší kousky. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme dužinu z lilků a osmahneme. Směs osolíme, opepříme a naplníme zpět do slupek lilků. Půlky naplněných lilků vložíme do vymaštěné zapékací misky a hustě posypeme strouhankou promíchanou s nastrouhaným sýrem. Poklademe vločkami másla a v troubě předehřáté na 180 stupňů zapečeme, až se sýr roztaví a povrch začne zlátnout.
Podáváme s čerstvým chlebem.
Poznámka:
Cena této zeleniny na trhu velmi kolísá, takže je výhodné si počkat, až budou ve slevě.Při nákupu si však lilky pečlivě prohlédneme, zda jsou neporušené.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".