Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuře plněné zelím
(PNo)
recept číslo: 2012
kuplze.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 celé (větší) kuře
200 g uzeného masa
1 sklenice červeného sterilovaného zelí
máslo
olej
grilovací koření
sůl
 

Postup

Začínáme s přípravou zelné nádivky. Sterilované zelí necháme odkapat, případně přebytečnou tekutinu vymačkáme. Uzené maso nakrájíme na menší kostičky a orestujeme na oleji, aby pustilo šťávu. Přidáme odkapané zelí a společně ještě pár minut restujeme. Směs necháme vychladnout.

Kuře omyjeme, osušíme, osolíme a potřeme grilovacím (nebo jiným oblíbeným) kořením. Solíme i kořeníme nejen povrch kuřete, ale i břišní dutinu. Potom kuře naplníme připravenou směsí, uzavřeme buď jehlami na ptáčky nebo otvor zašijeme. Kuře vložíme do pekáče, přidáme lístečky másla a pečeme v troubě. V případě potřeby mírně podlijeme.

Naporcujeme a podáváme jednoznačně s bramborovým knedlíkem.

Poznámka:
Inspiraci k tomuto receptu jsem našla v knížce P. Novotného Ham a Mňam. Recept jsem trošku upravila, ale zatím mám problém se surovinami. V regále „mého“ supermarketu chybí sterilované červené zelí a kupodivu i chlazená kuřata. Takže fotografii přiložím později.

Názory čtenárů

Tak jsem konečně vyzkoušela a je výborné. Zelí a uzené dá kuřeti zase jinou pikantní chuť.
vde dne 28.1.2007
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".