Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Špenátový nákyp
(Ham)
recept číslo: 2010
spenato.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

400 g (1 balení) špenátového protlaku
1 menší cibule
3 stroužky česneku
200 g anglické slaniny
100 g sýra (cihly)
sůl
pepř
muškátový květ
2 vejce
strouhanka
1 lžíce oleje
necelá polovina hrníčku mléka

 

Postup

Na olej dáme pokrájenou cibuli a na kostičky pokrájenou slaninu a necháme restovat. Po chvilce přidáme rozmrazený špenát a prohřejeme. Pokud je třeba, vodu ze špenátu slijeme. Necháme vychladnout a do studené hmoty nastrouháme cihlu nahrubo, přidáme prolisovaný česnek, 1 vejce, sůl, pepř, muškátový květ a strouhanku tak, aby vznikla hustota jako na sekanou. Pořádně promícháme.

Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, naplníme špenátovou hmotou, uhladíme, a zalijeme v mléce rozkvedlaným vejcem. Dáme do trouby a zapékáme asi na 180 stupňů (horkovzdušné) 30 minut.
Podáváme s bramborem.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".