Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Ještě jednodušší zelný salát
(Jun)
recept číslo: 2008
nejryz.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Bílé zelí
kmín
sůl
cukr dle chuti
cibule
kvalitní olej
ocet
 

Postup

Zelí najemno nakrouháme, dáme si vařit vodu, tak akorát, aby bylo
zelí skoro ponořené, přidáme kmín, sůl a cukr podle chuti, necháme přejít
var (kdo má rád měkčí, nechá vařit déle. Pak sporák vypneme, zelí zcedíme a do horkého zelí přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, trochu dobrého oleje, promícháme a necháme vychladnout. Nakonec přidáme pár kapek octa.

Poznámka:
Tento recept poslala naše čtenářka, která reaguje na jiný zelný salát s názvem Nejjednodušší. Tento recept má výhodu, že se nemusí čekat, až nakrouhané zelí zavadne a změkne.

Názory čtenárů

Malá poznámečka - v receptu je uvedeno, že zelí se zcedí. Právě proto, že šťávu nechávám, vody dám jen maličko. My tu šťávu máme moc rádi, takže nakonec ji s chutí vypijeme. Určitě v ní nějaký ten vitamín je, takže by to byla škoda.
Jun dne 22.1.2007
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".