Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřové maso s bramborem a kapií
(kni)
recept číslo: 2000
vebrac.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

300 g vepřového masa z kýty
4 lžíce sojové omáčky
2 lžičky Solamylu
1 lžička zázvoru
2 lžičky mletého pepře
4 brambory
2 větší cibule
3 kapie
olej na smažení
 

Postup

Maso pokrájíme na kostičky, dáme do mísy, pokapeme dvěma lžícemi sojové omáčky, poprášíme Solamylem, přidáme zázvor a polovinu mletého pepře a dobře promícháme. Necháme asi půl hodiny marinovat. Brambory, cibuli a kapie očistíme a vše pokrájíme na kostičky.
Na velké pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj připravené maso a za stálého míchání opékáme asi 3 až 4 minuty, dokud nezmění barvu. Pak ho z oleje vyjmeme a vložíme do mísy, ve které budeme jídlo podávat. Udržujeme ho v teple.
Olej na pánvi znovu rozpálíme, vložíme do něj pokrájené brambory, trochu je osmažíme a přidáme nakrájené kapie a cibuli. Dál smažíme společně, dokud není zelenina poloměkká. Nakonec přidáme znovu maso, pokapeme zbylou sojovou omáčkou, okořeníme druhou polovinou pepře a velmi krátce podusíme.
Podáváme s rýží.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".