Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Játra čchao
(kni)
recept číslo: 1999
jaccha.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

400 g jater
2 stroužky česneku
2 menší cibule
3 lžičky olivového oleje
¼ lžičky mletého pepře
¼ lžičky koriandru
2 lžičky rozemnutého sušeného libečku
2 lžíce sojové omáčky
 

Postup

Nejdříve si připravíme játra – lze použít různé druhy jater – drůbeží, vepřová, ale i kachní (či třeba králičí). Opláchnutá a okapaná kuřecí játra ponecháme v celku, kachní, králičí či vepřová nakrájíme na kousky. Máme-li játra zmražená, krájíme je ještě ve zmraženém stavu. Použijeme-li vepřová játra, jsou lepší nakrájená na plátky. Navíc vepřová játra dáme marinovat asi na půl hodiny do směsi připravené ze 2 lžiček Solamylu, 2 lžiček sojové omáčky a ¼ lžičky zázvoru.
Oloupeme si česnek a cibuli, česnek pokrájíme na plátky, cibuli na nudličky a společně je osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme nakrájená (a případně marinovaná játra) a smažíme je za stálého míchání, pokud nezrůžoví. Potom je okořeníme mletým pepřem, koriandrem a rozemnutým libečkem a znovu asi 2 minuty smažíme. Nakonec je pokapeme sojovou omáčkou a ještě asi minutu opékáme. Chceme-li mít pokrm ještě pikantnější, můžeme spolu s ostatním kořením přidat i na hrot nože mletých chilli papriček.
Podáváme s rýží, s různě upravenými brambory, doplníme čerstvou zeleninou podle sezóny.
Poznámka:
Nemáte-li koriandr, lze vynechat.

Názory čtenárů

Pokud není šťáva,/u číny se tak stává/použiji rýži parboiled, ta se dá jíst samotná a vůbec šťávu nepotřebuje. Mám s tím dobré zkušenosti a moho doporučit.Alex
alex dne 24.3.2009 13:34:35
Musí to být strašně suché k rýži...není tam ani kapka omáčky:-(. Jinak ale čínu miluji
martasP dne 23.3.2009 16:54:12
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".