Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky velikosti malíčku. Posypeme kořením Čína Avokádo, zalijeme 4 lžícemi šťávy z ananasového kompotu, dobře promícháme a necháme na chladném místě odležet.
Před přípravou si oloupeme mandle (spaříme v horké vodě a potom jdou dobře loupat). Můžeme použít i vlašské ořechy.Cuketu nakrájíme na delší tenké hranolky (místo ní můžeme použít i pórek). Kuličky hroznového vína rozpůlíme a nožem z nich vyloupneme jadérka. Zcedíme si ananasový kompot a žampiony (nebo očistíme a nakrájíme čerstvé).
Na pánvi si rozpálíme trochu oleje a na něm opečeme naložené maso. Když se zatáhne a zbělí, přidáme nerozmraženou zeleninovou směs, žampiony a mandle. Podlijeme trochou šťávy z ananasového kompotu, přikryjeme poklicí a necháme dusit až je maso měkké. Ke konci přidáme kostičky ananasu a nakrájenou cuketu a mírně přisolíme. Úplně nakonec vložíme do směsi kuličky hroznového vína nakrájené na poloviny a necháme prohřát.
Podáváme s rýží.
Poznámka: Je to velmi lehká a lahodná masová směs, okořeněné pikantní kousky masa se krásně snoubí s jemnou chutí ovoce a zeleniny.
Připraveno podle receptu z koření Čína Avokádo.