Listové těsto se připravuje prokládáním dvou těst. Na první těsto si prosijeme mouku, přidáme nasekaný tuk a zpracujeme. Necháme v chladnu odpočinout. Na druhé těsto si odvážíme mouku, doprostřed uděláme důlek. Vodu smícháme s trochou octa a rozšleháme v ní žloutek. Pak vlijeme do důlku v mouce a nožem a později rukou zpracujeme těsto až se tvoří vzduchové bubliny. Hotové druhé těsto dáme asi na hodinu odpočinout pod nahřátou misku nebo kastrolek.
Po uvedené době si nejdříve rozválíme druhé těsto a přímo na něm rozetřeme první těsto. Obě vrstvy přeložíme společně na 3 díly jako když skládáme kapesníky a znovu rozválíme. Postup skládání a rozválení opakujeme asi šestkrát, po skončení přikryjeme těsto potravinářskou fólií a necháme ho asi hodinu odpočinout v chladnu. Poté těsto znovu rozválíme a zpracujeme na výsledný moučník.
Pečeme na plechu vypláchnutém vodou. Zpočátku ve velmi rozpálené troubě (asi 230 stupňů C) po několika minutách zmírníme příkon tepla, ale troubu neotvíráme.
Příprava těsta je pracná, takže když už ho připravujeme doma, uděláme si ho více najednou a můžeme ho uchovat i v mrazničce.
Poznámka:
Sama s přípravou tohoto těsta nemám zkušenosti, dávám přednost kupovanému. Zařadila jsem ho na žádost jedné návštěvnice ze zahraničí.