Vepřové plátky naklepeme, osolíme, pokapeme dvěma lžícemi oleji a necháme v chladnu několik hodin odležet.
V kastrolu rozpálíme zbytek oleje, na něm po obou stranách opečeme naložené plátky masa po obou stranách a vyjmeme. Na zbytku tuku zpěníme cibuli, zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme vývarem. Rozmícháme, do směsi vložíme maso, přidáme na kostičky nakrájenou kyselou okurku, kapary a naložený pepř a dusíme pod pokličkou, až je maso měkké.
Podáváme s rýží nebo třeba se šťouchanými brambory jako na fotografii.
Poznámka:
Vývar můžeme připravit nejen z masové kostky, ale lze použít i kostku s názvem „Štáva k vepřovému masu“. A proč je to aha v názvu receptu? Abych si pamatovala, že inspirací pro tento recept byla reklamní kuchařky, kterou jsem dostala v supermarketu Albert (firma Ahold?)