Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Králičí stehna na šalvěji
(kni)
recept číslo: 1957
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 králičí stehna
olej
2 cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce pikantní hořčice
400 ml červeného vína
10 lístků čerstvé šalvěje
mletý pepř
sůl

 

Postup

Králičí stehna omyjeme, osušíme, potřeme solí a opepříme. V pánvi rozpálíme olej a stehna na něm po obou stranách opečeme. Maso vyjmeme, potřeme hořčicí a vložíme do kastrolu, kde ho budeme dusit. Na zbylém oleji osmažíme drobně nakrájenou cibuli a česnek a přidáme ji ke králíkovi. Zalijeme ho polovinou vína a dusíme pod pokličkou. Když se první dávka vína vyvaří, přidáme druhou polovinu a dusíme ještě asi 30 minut. Potom přidáme hrubě nasekané lístky šalvěje a společně ještě chvíli dusíme. Nemáme-li čerstvou šalvěj, můžeme použít sušenou, kterou ale předem namočíme do vína.
Poznámka:
Stejně můžeme upravit celého králíka, kterého před tepelnou úpravou rozdělíme na porce.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".