Nejdříve si připravíme kuřecí vývar (buď domácí např. z kuřecího skeletu nebo z kostky). Vařící vývar opepříme a podle potřeby přisolíme a vložíme do něj kuřecí maso. Hrnec přikryjeme pokličkou a zvolna vaříme do měkka. Poté maso vyjmeme a necháme vychladnout.
Pokud nemáme mandlové lupínky, můžeme je nahradit čerstvými vlašskými ořechy. Ale to znamená je nejen vyloupat, ale pečlivě i oloupat hnědou slupičku, a to dá trochu práce. Z ledového salátu si ponecháme několik vrchních listů, zbytek nakrájíme na nudličky, oloupeme jablka, odstraníme jádřince a nakrájíme je na kostičky či plátky. Zakapeme je citronem, aby neztmavla. Majonézu ochutíme solí a mletým pepřem, promícháme. Maso nakrájíme také na kostičky či plátky a všechny suroviny lehce promícháme.
Kuřecí směs s jablíčky podáváme vychlazenou, servírujeme na listu salátu. Jako přílohu můžeme použít plátky bagety.