Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Syrské filé
(cas)
recept číslo: 1946
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

600 g rybího filé
sůl
4 stroužky česneku
mletá sladká i pálivá paprika
40 g oleje
citrónová šťáva
olej
 

Postup

Filé částečně rozmrazíme a rozdělíme na plátky.Ty osušíme papírovou utěrkou, osolíme a potřeme rozetřeným česnekem, který jsme promíchali s oběma paprikami. Pálivé papriky dáme jen špetku, zatímco sladké papriky použijeme celou kávovou lžičku. Takto připravené filé vložíme do pekáčku nebo zapékací misky, kterou jsme předtím vytřeli olejem. Pečeme v troubě zvolna asi 20 minut, podle potřeby podléváme nebo přelijeme vypečenou šťávou. Krátce před dopečením zakapeme vydatně citrónovou šťávou.
Podáváme s bramborem nebo s bramborovou kaší. A nejen proto, že je to jídlo jednoduché a lehké, připravíme zeleninový salát. Bude se třeba hodit hlávkový nebo ledový salát.
Poznámka pro začínající kuchařky:
Když vybíráte filé z mrazícího boxu, věnujte pozornost jeho kvalitě. Filé by nemělo být „zamrzlé v ledu“ ani „vyschlé“. Obě tyto vady svědčí minimálně o jeho nevhodném skladování a přepravě a chutné jídlo se z nich těžko připraví.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".