Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Perníkový závin s dvojí nádivkou
(cas)
recept číslo: 1938
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 listové těsto
perník na strouhání
300 g jablek
trochu bílého vína
skořice
cukr krupice

Tvarohová nádivka:
500 g tvarohu
2 žloutky
vanilkový cukr
citrónová kůra
2 lžíce smetany (mléka)
sníh ze dvou bílků
 

Postup

Nejdříve si oloupeme jablka a nakrájíme je na plátky. Podusíme je v bílém víně s cukrem, skořicí a citrónovou kůrou. Necháme zchladnout. Z uvedených surovin ušleháme tvarohovou nádivku. Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny, každou rozválíme do tvaru obdélníka. Posypeme strouhaným perníkem (okraje necháme volné). Doprostřed těsta klademe střídavě pruhy jablečné a tvarohové nádivky. Záviny zavineme, přeneseme na plech vypláchnutý vodou a položíme je švem dolů. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě až do zčervenání.

Názory čtenárů

Vyzkoušeno, doporučuji!
Maj. dne 25.10.2006
Zajímavé, brzy určitě vyzkouším
Maj dne 23.10.2006
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".