Kachnu očistíme, opláchneme a osušíme. Osolíme na povrchu i zevnitř a vložíme na pekáč. Pouze mírně ji podlijeme, pekáč přiklopíme poklicí a pečeme. Během pečení kachnu podléváme vypečenou šťávou (není-li jí dostatek, tak horkou vodou). Mrkev, cibulky i žampiony očistíme. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle,žampiony nakrájíme na plátky a vše společně s cibulkami opečeme na másle. Máme-li větší cibulky, rozkrojíme je na čtvrtky.
Když je kachna téměř měkká, rozdělíme ji na porce. Do pekáče vložíme osmaženou zeleninovou směs, na ni položíme kachní porce, podlijeme vínem, přiklopíme a dopečeme do měkka. Ke konci pečení odkryjeme, aby kachna na povrchu pěkně zčervenala. Podáváme s bramborem, bramborovými kroketami nebo s knedlíkem.