Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Hrk hrk buchta
(Krp)
recept číslo: 1929
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Těsto:
1 1/2 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek cukru (míň)
1/2 hrnku mléka
1/2 hrnku oleje
2 vejce
prášek do pečiva
Krém:
2 mandarinkové kompoty nebo jeden anansový (kostičky)
1 šlehačka + 1 ztužovač
1 pudink bez vaření
 

Postup

Suroviny na těsto zamícháme, rozprostřeme na plech vytřený tukem a vysypaný hrubou moukou. Na upečené těsto namažeme krém a dáme do ledničky vychladit.
Suroviny na krém dáme do nádoby, uzavřeme víkem a hrkáme, dokud se nespojí v krém. (lze i šlehačem, potom ale ovoce vmícháme až nakonec).

Poznámka: Odposlechnuto z rozhlasu, původem z Libčan u Hradce Králové

Názory čtenárů

Právě jsem dopekla a šoupla do lednice, už se těšíme na ráno, mňam.
Dadula dne 18.9.2009 19:02:43
tyto řezy jsou super pečuje často mam celou kuchařku těchto receptů
zdena dne 6.8.2009 21:20:02
Je opravdu moc dobrá,dělám jí dost často.Rozhodně to chce mísu s víkem (žádný šlehač) Dobře uzavřít, párkrát protřepem a je hotovo!!! Skoušela jsem to i s kakaovým pudinkem a bylo to též moc dobrý.
Picers dne 5.4.2007
Tak se to povedlo.Krém jsem dělala takto- šlehačku+ztužovač šlehačky + pudinkový prášek + šťávu z kompotu-vše jsem dala do nádoby a vyšlehala šlehačem. Nakonec jsem vmíchala kousky ananasu.Je opravdu potřeba velký ananasový kompot,kde je dostatek šťávy.
Hanny dne 30.3.2007
Jdu to vyzkoušet, ale co názor-to jiný postup...Tak nevím, nevím
Hanny dne 29.3.2007
Dcera tuto buchtu dělala a povedla se jí.Buchtu jsem chutnala hned,byla dobrá,ale po vychlazení byla ještě lepší.Velmi osvěžující.
Hanka dne 4.10.2006

dne 3.10.2006
Zkoušela jsem v sobotu tuto buchtu a povedla se mi. Do mísy jsem nalila šlehačku - kelímek (asi 230 ml), do toho nasypala puding vanilkový (Oetker)bez vaření, ztužovač a trochu promíchala šlehačem. Potom jsem nalila šťávu z ananasového kompotu a šlehala. Hmota postupně zhoustla. Nakonec jsem přidala ananas z kompotu nakrájený na menší kousky a promíchala. Natřela na buchtu, pocákala čokoládou a dala do ledničky vychladit.
Káťa dne 3.10.2006
Dává se do toho krému i šťáva z kompotu? Mně ten krém vůbec nezhoustnul ani když jsem na to vzala ruční šlehač. V sobotu jsem tento recept poslouchala v rádiu a moderátorka njprve říkala, že šŤáva do krému nepřijde a pak se ozvala posluchačka, že se to dělá i se šťávou. Jsem z toho teda jelen, protože nechápu jak může šlehačka zhoustnout, když je zředěná šťávou. Nepomohl tomu ani ten ztužovač a ani puding. prášek.
Nebylo by lepší ušlehat jen tu šlehačku se ztužovačem a do toho zamíchat zcezené mandarinky?
Dáša dne 2.10.2006
Já jsem vzala rovnou šlehač, protože nemám nádobu s víkem. Měla jsem suroviny bez kompotu a než jsem se nadála, vznikla mi velká bílá tuhá koule, která měla do krému daleko a nešla vůbec rozetřít. Vyhodila jsem ji a buchtu jsem jen potřela meruňkovou marmeládou a posypala kokosem. To jsou konce...
Ivča dne 2.10.2006
Aká gramáž toho pudingu bez varenia?
Sú rôzne gramáže i šľahačky? Môžte doplniť?
Jana dne 26.9.2006
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".