Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Ricotta dort s vlašskými ořechy
(čas)
recept číslo: 1925
ricotado.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

6 vajec
150 g másla
50 g moučkového cukru
1 pomeranč
150 g sýra ricotta
120 g vlašských ořechů
50 g hladké mouky
100 g cukru krystal
30 g meruňkového džemu
30 g čokoládové polevy
80 g hořké čokolády
 

Postup

Všechna vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme změklé máslo nakrájené na kousky, moučkový cukr a ušleháme společně do pěny. Do této hmoty zašleháme sýr ricotta, nahrubo nasekané ořechy a nastrouhanou z jednoho dobře omytého pomeranče.
Bílky vyšleháme s krystalovým cukrem do hustého sněhu a po částech vmícháme do máslového krému. Nakonec přidáme prosátou hladkou mouku a důkladně promícháme.

Těsto nalijeme do dortové formy, kterou jsme předtím vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Na povrchu uhladíme, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 190 stupních C asi 25 minut. Hotový korpus necháme vychladnout a teprve potom vyklopíme.

Na povrchu jej lehce potřeme meruňkovým džemem, na džem nalijeme rozpuštěnou čokoládovou polevu a necháme ztuhnout. Povrch ozdobíme čokoládovými hoblinami, které získáme z tabulky čokolády za pomoci škrabky na jabka. Pokud budeme držet směr tahu, vytvoří se z čokolády efektní velká hoblina podobná slupce jablka.

Poznámka:
Sýr ricotta je italský syrovátkový sýr. V nouzi jej můžeme nahradit tvarohem.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".