Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Králík po francouzsku
(cas)
recept číslo: 1919
krafran.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 králík (menší)
sůl
mletý pepř
tymián
60 g anglické slaniny
3 nakyslá jablka
3 cibule
malá mrkev
kousek celeru
1 sklenička bílého vína
1/8 l sladké smetany
1 lžička hladké mouky
zelená petrželka
 

Postup

Očištěného králíka omyjeme, osušíme a rozdělíme na menší porce. Každou porci osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a položíme na ni plátek slaniny. Zapékací misku či pekáček vymažeme olejem a vložíme do něj připravené maso. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na hrubo. Cibuli i kořenovou zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na plátky, zeleninu nastrouháme na okurkovém struhadle. Nakrájená jablka i zeleninu rozdělíme mezi maso do pekáčku. Podlijeme bílým vínem, přiklopíme pokličkou a pečeme v troubě, až je maso měkké. Podle potřeby podlijeme horkou vodou.
Když je maso měkké, vyjmeme ho opatrně z pekáče, odložíme stranou a udržujeme v teple. Ve smetaně si rozmícháme trochu mouky a omáčku tím zahustíme. Podle chuti dosolíme a opepříme a ještě pár minut provaříme. Do hotové omáčky vmícháme jemně nasekanou zelenou petrželku. Omáčkou maso přelijeme až na talíři. Jako příloha jsou vhodné různě upravené brambory.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".