Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Krakonošův dlabenec
(Ham)
recept číslo: 1900
krakon.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

I. varianta:
500 g plecka
200 g točeňáku
1 cibule
200 g žampionů nebo čerstvých hub
sůl
pepř
2-3 lžíce kečupu
olej
200 g cihly

II.varianta:
Čerstvé houby na smaženici
pepř
sůl
l cibule
1 lžička koření na čínu
zakysaná smetana

Na bramboráky:
Asi 750 g syrových nastrouhaných brambor
česnek podle chuti
2 vajíčka
polohrubá mouka podle potřeby na zahuštění těsta
sůl
mletý pepř
kmín
majoránka
2 lžíce posekané petrželky
 

Postup

I.varianta - masová směs:
Maso se nakrájí na malé kostičky, salám i žampiony na plátky, cibule na kostičky. A všechno se dá dusit na olej. Na závěr se přidá kečup a nechá se ještě chvilku povařit.

II.varianta - houbová smaženice:
Na olej se dá pokrájená cibule a pokrájené houby, osolí se opepří a přidá se koření na čínu a všechno se podusí doměkka. Na závěr se přidá zakysaná smetana.

Na bramboráky:
Vypracujeme těsto a dáváme smažit na rozpálený olej. Usmažíme větší bramboráky. Na polovinu bramboráku dáme směs masa nebo smaženice a přehneme. Bohatě posypeme najemno nastrouhanou cihlou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".