Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Labužnické kuře
(Dra)
recept číslo: 1846
labuku.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kuře
olej
100 g pečeného vepřového masa
(100 g mletého masa)
100 g měkkého salámu
100 g žampionů
1 vajíčko
velký panák rumu

Těsto:
300 g polohrubé mouky
50 g tuku (Hera)
2 lžičky octa
1 vajíčko
voda

Omáčka:
250 ml vývaru
250 ml smetany
maizena (světlá jíška)
Podravka
sůl
mletý pepř
 

Postup

Kuře rozdělíme na čtyři porce, které osolíme a opepříme. Na oleji je opečeme po každé straně asi 10 minut. Mezi tím podusíme žampióny. Vepřové maso, salám a žampióny společně umeleme. Do této směsi přidáme vajíčko, rum a dochutíme dle chuti. Dále si připravíme z mouky, tuku, octa, vajíčka, vody a lžičky soli vláčné těsto, které rozdělíme na čtyři stejné díly a rozválíme. Na rozválené pláty těsta rozdělíme mletou směs. Do této směsi obalíme kuře a vše uzavřeme do těsta. Do vymazaného pekáčku vložíme kapsy, párkrát propíchneme vidličkou a pečeme asi 30 minut do zlatové barvy. Omáčku připravíme ze šlehačky, vývaru a maizeny. Vše společně promícháme a dáme vařit, má vzniknout hustší omáčka, kterou dochutíme solí, pepřem a podravkou. Po upečení kapsy na talíři poléváme omáčkou. Přílohu neděláme.

Názory čtenárů

Slušelo by se připsat, že je to recept spisovatele Achille Gregora z knihy Muž v zástěře. Pozn.: V originále byl použit koňak.
Josef Dytrych dne 14.3.2024 08:32:02
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".