Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřové biftečky s mrkví
(cas)
recept číslo: 1844
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g mletého vepřového masa
5 lžic zakysané smetany
1 stroužek česneku
½ lžičky soli
špetka mleté papriky

500 g baby karotky
100 g vývaru z kostky
5 stroužků česneku
sůl
mletý bílý pepř
3 lžíce oleje
 

Postup

K jemně umletému vepřovému masu přidáme sůl, prolisovaný česnek, špetku papriky a promícháme. Poté postupně po lžících přidáváme zakysanou smetanu a zapracováváme ji do masa. Z hotové směsi vytvoříme menší placičky – karbanátky (asi 2 na porci). Necháme je v chladnu alespoň půl hodiny odležet.
Zatím se věnujeme přípravě mrkve, kterou jsme si nechali mírně rozmrazit. Na pánvi rozpálíme olej, na něm zpěníme česnek nakrájený na tenké plátky, přidáme baby karotku a orestujeme. Po chvíli ji podlijeme připraveným vývarem, osolíme a opepříme a dusíme do měkka až se vývar téměř odpaří.
Jako příloha jsou vhodné brambory nebo hranolky.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".