Maso, sýr, nastrouhanou cibuli, kečup, vejce a sůl dáme do mísy a zpracujeme těsto na karbanátky. Vytvarujeme 4 větší placky a necháme je asi 20 minut odležet v chladnu. Zatím si připravíme zeleninu – rajče nakrájíme na 4 plátky a osmažíme po obou stranách na oleji. Dáme stranou na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Jarní naťové cibulky nakrájíme na kolečka, nastrouháme si křen (nebo použijeme naložený křen s jablky).
Karbanátky opečeme po obou stranách, položíme na plátek rajčete.posypeme naťovou cibulkou a nastrouhaným křenem. Jogurt promícháme s majonézou a dresinkem polijeme karbanátek. Posypeme naťovou cibulkou a nastrouhaným křenem. Můžeme také obložit listy hlávkového salátu. Jako přílohu použijeme pečivo případně opečené brambory.