Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Bulharská rýžová polévka
(kni)
recept číslo: 1838
bulhap.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

400 g jehněčího či kůzlečího masa
1 mrkev
kousek celeru
1 petržel
3 listy kapusty
1 cibule
3 lžíce rajčatového protlaku
sladká paprika
lžíce másla
sůl
100 g rýže
100 ml zakysané smetany
1 vejce
1 lžíce hladké mouky
zelená petrželka
2 l vody
 

Postup

Na kusy nasekané maso vložíme do vlažné osolené vody a vaříme. Zatím si očistíme a nakrájíme všechny zeleninu a osmažíme ji na másle. Když je maso poloměkké, přidáme ji do polévky. Přisypeme špetku mleté červené papriky a přidáme spařenou rýži. Vše vaříme do měkka. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na proužky a vložíme zpět do polévky.
Zakysanou smetanu rozšleháme s moukou a vajíčkem, tuto směs vlijeme na závěr do polévky a rozmícháme. Necháme přejít varem a odstavíme. Na talíři polévku ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou.
Poznámka: Je to vydatnější hustá polévka, ale lehce stravitelná i v létě.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".