Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Oříškovo-čokoládový srnčí hřbet
(Kni)
recept číslo: 1815
chlebis.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

5 vajec
120 g tuku (Hera)
150 g moučkového cukru
100 g nastrouhané čokolády
100 g mletých ořechů
trochu nastrouhané citrónové kůry
50 g jemné strouhanky
1 lžíce rumu
 

Postup

Oddělíme si žloutky a bílky. Tuk s cukrem ušleháme do pěny, potom přidáváme postupně nastrouhanou čokoládu, ořechy, citrónovou kůru a strouhanku, kterou jsme pokropili rumem. Vznikne poměrně hustá hmota, do které nakonec zamícháme tuhý sníh z bílků.
Formu na srnčí hřbet vytřeme tukem, vysypeme hrubou moukou a hmotu do ní rovnoměrně rozetřeme. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů C.
Upečený srnčí hřbet necháme chvíli ve formě, teprve potom vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Můžeme polít čokoládovou polevou, ale nemusíme.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".