Nejdříve si upečeme palačinky (500 ml mléka, 200 g hladké mouky, 2 vejce a špetka soli). Pokud máme možnost, pečeme je na hranaté pánvi, protože budeme mít menší odkrojky. Necháme je vychladnout a zatím se budeme věnovat přípravě náplně.
Očistíme si cibuli, pokrájíme ji na jemné kostičky a zpěníme na oleji. Přidáme nakrájený, částečně rozmražený špenát, prolisovaný česnek, sůl a kari koření a za stálého míchání dusíme, až je špenátová náplň hodně hustá. Žervé, tvaroh a smetanu rozmícháme do hladka a mírně osolíme. Každou palačinku potřeme nejdříve tvarohovou směsí, potom špenátovou a nakonec posypeme drceným lososem. Pevně zavineme a necháme ztuhnout v ledničce.
Před podáváním palačinky nakrájíme na malé roládky a můžeme ještě ozdobit čerstvou zeleninou. Podáváme třeba jako chuťovku k červenému vínu.