Vodu tuk a sůl dáme do kastrolku a přivedeme do varu. Potom vsypáváme tenkým pramínkem mouku a za stálého míchání na mírném ohni vaříme a mícháme tak dlouho, až se těsto nelepí na dno a stěny nádoby (alespoň 4 minuty). Potom odstavíme a mícháme do vychladnutí. Nakonec přidáváme postupně jedno vejce po druhém a všechno dobře vymícháme do hladkého těsta.
Těsto dáme do zdobicího sáčku a na plech vyložený papírem na pečení vytlačujeme mírně zakulacené tyčinky.
Plech vkládáme do dobře vyhřáté trouby (200 stupňů C) a po prvních deset minut neotvíráme, aby těsto nekleslo. Po upečení z trouby vyjmeme a ještě vlahé tvary rozkrojíme ostrým nožem podélně na polovinu a necháme vychladnout. Správně upečené těsto je uvnitř duté a suché.
Na spodní polovinu banánku nastříkáme kávovou náplň a horní polovinou přikryjeme a polijeme kávovou polevou.
Příprava náplně:
v troše smetany (mléka) rozmícháme pudinkový prášek se žloutky a vlijeme do zbývající smetany, přidáme kávu a za stálého míchání uvaříme. Vaříme asi dvě minuty. Za občasného promíchávání necháme pudinkovou hmotu vychladnout. Potom k ní přidáme moučkový cukr a šleháme v elektrickém šlehači. Postupně přidáváme i změklé máslo a vanilkový cukr a šleháme, až je hmota hladká. Zvlášť si ušleháme šlehačku se ztužovačem a potom ji teprve přimícháme ke krému.
Příprava polevy:
Cukr zalijeme horkou kávou a olejem a umícháme hladkou a lesklou polevu.