Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Jehněčí kýta na rozmarýnu
(cas)
recept číslo: 1797
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kg jehněčí kýty (bez kosti)
300 ml masového výaru
5 stroužků česneku
větvička rozmarýnu
3 lžíce oleje
1 lžíce másla
sůl
 

Postup

Pokud máme kýtu v celku, tak ji vykostíme a odblaníme. Maso omyjeme, osušíme a osolíme. Rozdělíme na něj kousky větviček rozmarýnu. Maso zavineme do rolky, převážeme provázkem a opečeme ze všech stran na oleji. Potom rolku vložíme do pekáčku, přidáme oloupané stroužky česneku a zbývající rozmarýn, podlijeme horkým vývarem, zakryjeme a dusíme do měkka. Zhruba 15 minut před koncem pečení odklopíme poklici a maso dopečeme.
Hotové maso vyjmeme, odstraníme provázek a nakrájíme na plátky. Ve výpeku rozpustíme máslo, vrátíme zpět maso a krátce prohřejeme. Podáváme s krátce povařeným zeleným hráškem a s vařenými nebo opečenými brambory.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".