Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Divoký vepřový guláš
(Opp)
recept číslo: 1791
oppogu.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

750 g vepřové plece
1 lžíce sádla
2 velké cibule
1 lžička mletého kmínu
2 lžičky mletého pepře
1 lžička mletého zázvoru
2 lžičky mleté papriky
6 kuliček nového koření
6 kuliček jalovce
1 bobkový list
sůl
3 stroužky česneku
2 lžíce kečupu
1 kostka polévkového koření
instantní jíška
 

Postup

Nakrájenou cibuli dáme do tlakového hrnce zesklovatět na rozspuštěné sádlo, potom přidáme na kostky nakrájené maso s kořením. Opečeme po všech stranách, osolíme a přidáme prolisovaný česnek. Zalijeme horkou voudou, hrnec uzavřeme a dusíme od doby varu asi 25 minut. Pak hrnec stáhneme z ohně a necháme dojít. Po otevření vyndáme z guláše nové koření, jalovec a bobkový list. Přidáme 1 kostku polévkového koření a kečup. Chvilku necháme přejít varem a zahustíme instatní jíškou. Podáváme s kynutým knedlíkem nebo s chlebem. Guláš na talíři posypeme strouhaným křenem.
Doubou chuť!
Poznámka: Na fotografii je guláš z poloviny vepřového masa a z vepřových jater.

Názory čtenárů

Může mně někdo logicky a zcela nezaujatě napsat. Proč v dnešní době všichni cpete do omáček ( u guláše je to obzvláštní zrůdnost) KEČUP?
MarkStone dne 6.5.2013 10:45:15
Nejlepší je, orestovat játra samostatně a ke konci je přidat do guláše.
vde dne 10.8.2012 07:11:06

dne 8.8.2012 21:58:01
Recept je vytecny.Muzete popsat zpracovani veprovych jater.Mam obavy, aby neztvrdly a gulas nezhorkl.Dekuji
Nebesky dne 8.8.2012 17:59:09
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".