Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Marcipánová hmota
(cas)
recept číslo: 1788
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

125 g prosátého moučkového cukru
125 g cukru krupice (jemného)
250 g jemně mletých oloupaných mandlí
1 lžička citrónové šťávy
několik kapek mandlové tresti
2 bílky
 

Postup

Oba druhy cukru a mleté mandle promícháme v míse. Přidáme citrónovou šťávu, tresť a tolik bílku, aby se uhnětlo měkké těsto. Na pracovní desce poprášené moučkovým cukrem rychle vypracujeme těsto, dokud není hladké. Zabalíme ho do fólie a uložíme v chladnu. Marcipánovou hmotu můžeme použít k vytváření ozdob, samostatného cukroví nebo k dalšímu pečení do těst.
Rozpočet je na 500 g mandlové hmoty.
Poznámka:
S přípravou marcipánové hmoty nemám žádné zkušenosti. Dávám přednost kupovanému marcipánu. Na žádost jedné návštěvnice našich stránek jsem ho našla v časopise Speciál paní domu 3/2002.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".