Klasický vepřový řízek, kysané zelí a houskový knedlík.
Takto upravený vepřový řízek je velmi oblíbený v okolí Náchoda a Trutnova, kde jmenuje Úpický řízek..
Tento pokrm má pokud vím nejmíň 3 názvy:Pavlišov-Úpičák a-Moravský řízek(mezi Žamberkem a Ostravou, a zelí k tam tomu podávají hlávkové-nikoli kysané,spíše sladší,rozvařené téměř na kaši).Jezdím kamionem a mám zkušenost že pokud o tuto kombinaci požádám v severních či západních Čechách,mají mne za blázna.Tedy dobrou chuť přeje -Míra- z Náchoda Míra dne 31.1.2017 12:12:21 |
foglik dne 26.2.2013 08:49:44 |
Dobrý den,zítra vařím na přání a menžel si vybral PAVLIŠOVÁK!Domácí knedlík to celé jenom podtrhne!S pozdravem Dana z Rychnovska Dana dne 27.9.2011 23:49:49 |
Zdá se to možná divné, ale je to moc dobré.Zelí přelít rozpušťeným sádlem ,.... mňam.Babička to dělávala s novým hlávkovým zelím.Neříkali jsme tomu nijak.Bylo na výběr: pečené vepřové nebo řízek. tralala dne 21.6.2011 17:08:15 |