Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Čekankový salát s řeřichou
(cas)
recept číslo: 1749
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Toustový chléb
1 svazek ředkviček
2 rajčata
4 listy červené čekanky
1 červená cibule
1 naťová cibulka
čerstvá řeřicha
1 lžička olivového oleje
Zálivka:
100 g majonézy
1 lžíce rajčatového protlaku
2 lžičky dijonské hořčice
1 lžička octa
mletý bílý pepř
sůl
 

Postup

Tento salát rozhodně nelze připravit ze surovin, které máte doma. Ale pokud chcete připravit něco méně obvyklého, můžete ho vyzkoušet. Nejdříve si však vypěstujte trochu čerstvé řeřichy. Semínka lze běžně koupit, nasypete je na tácek s navlhčenou buničinou a pokud ji nenecháte vyschnout, za dva týdny vyroste na tácku nádherný zelený kobereček.
Listy čekanky omyjeme, necháme okapat a roztrháme na kousky. Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a poté nakrájíme na tenké plátky. Naťovou cibulku omyjeme a nakrájíme na plátky. Také rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Mírně osolíme a opepříme a všechnu zeleninu zlehka promícháme.
Majonézu promícháme s rajčatovým protlakem, hořčicí, olejem, octem, osolíme ji a opepříme. Touto zálivkou přelijeme zeleninu v misce, ale nemícháme. Toustový chléb nakrájíme na kostičky a opečeme na másle. Krutony salát posypeme, lehce pokapeme olivovým olejem a nakonec vše posypeme nasekanou řeřichou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".