Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Boloňské špagety
(kni)
recept číslo: 1739
bolos.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g špaget
500 g mletého hovězího masa
750 g rajčat z konzervy
3 cibule
6 stroužků česneku
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička kaparů
1 lžička tymiánu
1 lžička soli
2 lžíce čerstvé bazalky (nebo mražené)
½ lžičky čerstvě mletého pepře
olivový olej
200 g tvrdého sýra (parmazán, ementál)
zelená petrželka (kousek pórku)
 

Postup

Nejdříve si oloupeme cibuli a česnek. Cibuli jemně nakrájíme, česnek rozkrájíme na plátky. Vyjmeme rajčata z konzervy, pokud nejsou nakrájená, tak je nasekáme na kousky. Ve velké pánvi si rozpálíme olivový olej a orestujeme na něm cibuli a česnek. Přidáme mleté maso a za stálého míchání ho opékáme asi 5 minut. Poté přidáme rajčata z konzervy i se šťávou a promícháme. Osolíme, posypeme mletou paprikou a pepřem, přidáme kapary a promícháme. Necháme společně chvíli dusit. Nakonec přidáváme bazalku a tymián.
Špagety připravíme dle návodu na obalu, rozprostřeme na talíř, polijeme masovou omáčkou a posypeme sýrem a nasekanou zelenou petrželkou.
Poznámka:
Lze samozřejmě připravovat i z čerstvých rajčat.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".