Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zelná pálivka
(Ham)
recept číslo: 1723
zelnapa.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1,5 l silného krůtího nebo kuřecího vývaru
1/2 hlávky sladkého zelí nebo 1 menší hlávka
3 větší brambory
1/2 lžičky pálivé papriky
2 lžičky sladké papriky
2 gulášové kostky
2 hrstě hub (mohou být i sušené)
kmín
3 bobkové listy sůl
100 g cihly
1 cibule
troška oleje pod cibulku

 

Postup

Na olej dáme pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Na ni dáme papriky a gulášové kostky, pokrájené zelí, přidáme houby a zalijeme vývarem. Do něho přidáme nahrubo nastrouhané brambory, bobkový list a kmín a necháme vařit do měkka. Když je zelí měkké, dosolíme. Na talíři posypeme nastrouhaným sýrem.
Pokud použijeme sušené houby, může být menší množství, ale musí se předem namočit. Ale to už všichni víme. Polévka by měla být hustá množstvím zelí.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".