Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Marocké kuře
(cas)
recept číslo: 1675
kumaroc.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 menší kuře
3 lžíce oleje
2 menší cibule
200 ml kuřecího vývaru
1 kousek celé skořice
sůl
mletý pepř
1 šálek sušených meruněk
2 malé cukety
1 lžíce medu
špetka muškátového oříšku
1 lžička kurkumy
citrónová šťáva
1 lžíce opražených mandlí
 

Postup

Kuře rozporcujeme na menší kousky. Samozřejmě můžeme použít i kuřecí stejky, případně kuřecí prsa. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Meruňky propláchneme horkou vodou a necháme okapat. A připravíme si drůbeží vývar (třeba z kostky).
V hlubším kastrolu rozehřejeme olej a kousky kuřete na něm opečeme ze všech stran. Potom přidáme cibuli a necháme ji zpěnit, zalijeme vývarem, přidáme skořici, sůl, pepř, meruňky, trochu nastrouhaného muškátového oříšku (malinko), kurkumu a citrónovou šťávu. Přiklopíme pokličkou a necháme dusit.
Zatím si omyjeme a na půlkolečka nakrájíme cukety (musí být skutečně mladé (malé) a krájíme je i se slupkou. Přidáme je k téměř měkkému masu, lehce promícháme a podle potřeby podlijeme vývarem. Společně vše ještě asi 10 minut podusíme. Poté vyjmeme skořici.
Každou porci posypeme opraženými mandlemi. Podáváme s rýží nebo s bílým chlebem.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".